Äntligen, sommarvärme. Västervik vaknar. Får okej på en beställning. Cesare Lacca designade fantastiskt fina barvagnar på det fina 50-talet. Den här hittade vi på nätet i Österrike. Vi kunde inte låta bli - nu är den på väg till Gränsö slott - vilket smycke.
Moore på Facebook
Idag känns det som Västervik har gått in i sommaren, fullt på alla uteserveringar nere vid Fiskarhamnen redan vid lunchtid.
Kollade till ett av mina frukostsställen. Köp en nyrökt böckling i fiskeboden, ett gott nybakat bröd och nybryggt kaffe från caféet intill, slå dig ner på bryggan och kolla in träbåtarna. Perfekt början på dagen. Spelar du golf har du tre minuter till banan sen. Förstår du vad jag menar med att bo i en resort..?
Han har en vingård ner mot medelhavet, hon heter Maarit och gillar hårda pass på gym. Roger är dessutom vd till vardags på Västervik Framåt. Båda gillar "Det Goda Livet" i Västervik. Stötte på dem på mitt "walk" denna soliga lördag...
Christine Rampeltin, "the blond one", driver Sveriges bästa modebutik "Ogräs" (vann titeln Årets Modebutik 2011). Marie Schwarz är koreograf. Nu gjorde de modeshow på stan - så är det nästan varje dag i Västervik...
Ogräs här
Snabb shoppingkoll - hittade den här roliga kudden på Storgatan inne på Formbar, Västerviks bästa inredningsbutik just nu. Perfekt på en dagbädd eller i rätt fåtölj...
Formbar på FB
Tant Gröns ljuvliga innergård, fullt med fikande och ätande livsnjutare. Annika serverar flest luncher av alla i Västervik, 380 soppor, mackor och pajer i snitt varje dag. Hon är en fantastisk kallskänka och mattjej med mycket gröna fingrar. Kolla hennes olivträd som hon driver upp i eget växthus.
Åker ut till Gränsö. Anna tar emot våra gäster idag och sköter receptionen. Anna är favorit hos våra tyska gäster, pratar språket perfekt. En klok tjej, med stark passion för Gränsö. Idag har hon att göra. Fullt med hotellgäster och på det 20 dagspagäster som njuter vid pooler och i jaccuzzi.
Vi ska välja nya gästprodukter till hotellet. Svårt. De här kollektionerna står på mitt rum och väntar på att jag ska bestämma mig. En doftar lingon, en annan har lite för maskulin doft. Men de nya tofflorna gillar jag personligen.
Det här är Peter Skogström, vår gastronomiske konsult. Han har tillsammans med våra kockar satt den nya menyn på Gränsö. Peter var Årets Kock 2006, och har vunnit två OS-guld med kocklandslaget. På Gränsö har han valt hummercarpaccio, kräftsoppa, nässelpuré med tryffel och handskalade räkor, kalvrygg med dillsås och rotfruktsgratäng, gös med puylinser och vårprimörer, tuppbröst och fantastiskt goda desserter.
Gränsös mat hittar du här
Måste bara visa hummercarpaccion, min egen favorit...
Vår gästfrukt i reception och i spa. Här är Peter noga. Det får inte finnas ett märke på äpplena, då kasseras de.
Snabbtur genom engelska parken på slottet, nu kan besökare njuta. Värmen har kommit.
Grönskan är här. I det här trädet i parken bor det en steglits...
Åker hem. Går förbi den här fantastiska dörren till ett hus i Gamla Öster. Man blir glad bara av att se den.
Ikväll går vi på nya Guldkant och provar Västerviks senaste krogkoncept nere vid hamnen. Jonas, Henrik, Camilla och Emma gör ett riktigt vasst jobb. Vi ska koppla av och njuta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar